*Nettavisen* Nyheter.

Sponheim vil ha Grande

Når Venstre-leder Lars Sponheim en gang går av, er det ingen tvil om hvem han helst vil ha. Men ventetiden kan bli lang.

13.04.07 09:23

BERGEN (Nettavisen): Fredag åpner Venstres landsmøte i Bergen. Partileder Lars Sponheim trives godt i landsmøtesalen. Den har han dominert i 11 år.

Selv om han ikke står på valg i år, er han klar for gjenvalg neste år.

-Nå har jeg egentlig øyekontakt med når jeg skal levere fra meg stafettpinnen videre. Det er valg om ett år. Jeg har sagt at jeg ikke vil utelukke det, hvis partiet ønsker det og valgkomiteen ber meg om det, at jeg kan sitte en periode utover det og dermed være leder gjennom stortingsvalget i 2009, sier han til TV 2 Nyhetene.

Se innslag på TV 2 Sumo her

Kolstad
Sponheim legger ikke skjul på at han ønsker seg en kvinnelig etterfølger. Han peker på at Venstre var det første partiet som fikk en kvinnelig leder. Men siden Eva Kolstad gikk av som leder i 1976, har det bare vært menn.

Nå røper han at han ser på 1. nestleder Trine Skei Grande som en klar kandidat til ledervervet etter at han selv har gått av.

-Hun er en dyktig jente, og er nestleder i dag, sier han.

Ikke med en gang

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole Berthelsen


Trine Skei Grande har tidligere sagt at hun ikke er aktuell som ny partileder. Men i det siste har hun blitt mindre kategorisk.

-Min mor lærte meg at man ikke skal si ja ti en ting med en gang. Men hvis man ikke har lyst, skal man si nei, sier hun til Nettavisen.

- Jeg synes det er interessant å diskutere. Men jeg synes man bør vente med diskusjonen til spørsmålet blir reelt, mener hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.