RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sponheim-vind i Venstre

Sist oppdatert:
Etter at Lars Sponheim fredag ga beskjed om at han ønsker gjenvalg, er flere fylkesledere i Venstre positive til at den omstridte partilederen bør få fortsette.

- Min umiddelbare reaksjon er at jeg er veldig glad, helt klart, sier Nina Johnsen som er leder i Buskerud Venstre. Hun er slett ikke alene i partiet om å ønske at Lars Sponheim blir gjenvalgt som leder. Allerede i oktober i fjor fortalte TV 2 at et flertall av fylkeslederne ønsket å vrake Sponheim til fordel for Olaf Thommessen.

-Sponheim best egnet
- Sponheim bør få fortsette fordi han er en genial politiker, den beste vi har. Han gjør en skikkelig god jobb i partiet, sier fylkesleder Nina Johnsen til TV 2.

- Men han har ledet partiet lenge, er det ikke snart på tide med et skifte?

- Nei, hvorfor det, jeg synes vi trenger ham noen år til, så får vi heller hjelpe ham med de tingene han er litt svak på, sier hun.

TV 2 har i kveld snakket med 14 av Venstres fylkeledere. Åtte av dem mener Sponheim bør fortsette som leder, gjerne med Olaf Thommessen som nestleder. Tre avventer valgkomiteen, mens bare tre sier klart nei. En av dem er lederen i Rogaland Venstre, Marit Jelsa, som er skuffet

– Jeg hadde trodd at han hadde tatt signalene som var så tydelige og trukket konklusjonen med å si takk for seg, sier hun.

Flere runder i valgkomiteen
Når motstanden mot Sponheim virker langt mindre nå i kveld, enn hva den har fremstått som, må valgkomiteens leder Markus Sørensen ta hensyn til det. I kveld riste han hjem fra toppmøtet i Venstre på Gardermoen til Tromsø.

På vei gjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen sa han at uansett innstilling fra valgkomiteen kommer noen til å bli skuffet.

- Det tror jeg alle i partiet vet på forhånd.

- Hvor lenge kan personstriden fortsette?

- Kortest mulig, sier Sørensen, som ikke ønsker å si annet enn at han tar sikte på å legge frem en samlet innstilling med lederkabalen.

- Blir den enstemmig?

- Det er for tidlig å si noe om, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere