*Nettavisen* Nyheter.

Sporveiene dekker drosjeregningen

Oslo Sporveier beklager de store forsinkelsene onsdag morgen, og lover å dekke drosjeregningen til de som ventet forgjeves på t-banen.

19.11.03 10:39

Informasjonssjef Bjørn Rydmark sier til TV 2 Nettavisen at Oslo Sporveiers reisegaranti vil dekke drosjeregningen til de som ventet forgjeves på t-banen i morgentimene.

- Her slår Sporveiens reisegaranti selvfølgelig inn. Man får dekket drosje til jobb i denne perioden. Det skulle bare mangle. Du tar med kvittering for betalt drosje og henvender deg til Sporveiens kundesenter på Tøyen. Du kan også sende kvitteringen per brev, sier Rydmark.

Svikt i dataanlegget
Vanligvis starter Sporveien utkjøring av togene klokken 05.00 om morgenen. Onsdag sviktet dataanlegget som styrer lys- og sporvekslingssystemet. Dermed kom ikke utkjøringen i gang før klokken 06.00.

- Siden har vi nå forsøkt å kjøre oss inn, men det har ført til store forsinkelser og store uregelmessigheter. Vi skal være i rute cirka klokken 09:30. Vår oppfordring til publikum er å vise tålmodighet. Det kommer tog, men ikke i henhold til rutetabellen, sa Rydmark til TV 2 Nettavisen i morgentimene.

Avblåste stans
Sporveiene ville i utgangspunktet stoppe t-banedriften mellom 10:00 til 10:10 onsdag formiddag for å oppdatere datasystemet. Denne stoppen ble avlyst for ikke å skape flere forsinkelser.

- Vi oppdaterer datasystemet i natt istedenfor, sier Rydmark til TV 2 Nettavisen..

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.