RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sankthansbål på Ulvøya i Oslo i fjor.
Sankthansbål på Ulvøya i Oslo i fjor. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Søppelbål stanset på sankthansaften

Sist oppdatert:
- Fire av fem bål vi sjekket, inneholdt søppel, sier de i Kristiansand kommune.

Fire av fem sankthansbål som Kristiansand kommune inspiserte, inneholdt farlig avfall. Folk som tenner på slikt, risikerer anmeldelse. Også i Molde ble bål stanset.

Det er Kristiansand kommune sammen med Statens naturoppsyn som har tatt en runde for å se på bålene som er gjort klare for kvelden der i kommunen, skriver Fædrelandsvennen.

– Vi har ikke fått sett på alle bålene i Kristiansand, men fire av fem bål vi sjekket, inneholdt søppel. Det skal ikke brennes, sier rådgiver Solvår B. Stølevik i by- og samfunnsenheten i Kristiansand.

Ifølge kommunens nettsider var bildekk, båtkalesjer, impregnerte materialer, plastdunker og en madrass blant det folk hadde lagt på bålene.

I Molde har politiet og brannvesenet satt ut sperring rundt et forberedt bål. Ifølge Nordmøre og Romsdal politidistrikt var det miljøavfall i bålet, som i tillegg var satt opp på et sted som ikke var godkjent for slikt.

Sankthans – eller Sankt Hans – feires til minne om døperen Johannes' fødsel 24. juni. Sankthansaften feires kvelden før. Ifølge Store norske leksikon knyttes imidlertid feiringen mer til folkelige enn kirkelige tradisjoner, noe som kan komme av at den har overtatt for eldre tradisjoner for midtsommer og den hedenske midtsommerblot. Sankthans er også kjent som jonsok. (©NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere