Språktabbe på jubileumsmerke

Det er skrivefeil på tre nye, prestisjetunge frimerker. Posten innrømmer tabben, men vil fortsette å selge feilvaren trass i flengende kritikk fra språkeksperter.

19.09.04 18:12

Svært populære, sier Posten om de nye frimerkene i forbindelse med hundreårsmarkeringen av Osebergfunnet, som ble utgitt i går.

Men problemet er at samtlige av de 2,4 millioner frimerkene har skrivefeil. Det sammensatte ordet Osebergutgravingen er oppdelt i to uten å bruke bindestrek, til stor ergrelse for både språkeksperter og frimerkesamlere.

- Jeg syns det er ille at de ikke har bedre kvalitetssikring på det språklige, for de har sikkert jobbet mye med resten av frimerket, og da er det synd at en sånn graverende feil får slippe igjennom, sier Boye Wangenstein, språkforsker ved Universitetet i Oslo, til TV 2 Nyhetene.

- Det som ligger til grunn for denne feilen er en kunstnerisk vurdering. Dette er et lite frimerke med mange ord og bokstaver. Den kunstneriske vurderingen var at man deler ordet for å gjøre det mer tydelig. Men det var språkmessig sett en feil som vi burde ha visst på forhånd og som vi beklager, sier Birgitte Lund Nakken, pressesjef i Posten til TV 2.

Posten visste ikke selv om feilen, men innrømmer tabben i dag. Posten syns likevel ikke at feilen er stor nok til at de vil trekke frimerkene tilbake. Det vil koste for mye.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag