RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprengstoff ligger fortsatt spredt på Geilo

SIKKERHET FØRST: – Sikkerhet er den høyeste prioriteten vår, sa  innsatsleder Odd Harald Seterdal under en pressekonferansen på Bardøla hotell torsdag ettermiddag.
SIKKERHET FØRST: – Sikkerhet er den høyeste prioriteten vår, sa  innsatsleder Odd Harald Seterdal under en pressekonferansen på Bardøla hotell torsdag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det er uklart når de evakuerte kan flytte hjem.

Oslo/Geilo (NTB-Tonje Paulsen Solem): Sikkerhet har høyeste prioritet under opprydningsarbeidet etter sprengningsulykken på Geilo onsdag. Det er uklart når evakuerte kan flytte hjem.

Ryddearbeid pågår fortsatt i området øst for Geilo sentrum, hvor tre personer omkom onsdag. Det ligger fortsatt sprengstoff i området.

– Sikkerhet er den høyeste prioriteten vår, og vi jobber for å få trafikk i gang, sier innsatsleder Odd Halvard Seterdal i Nordre Buskerud politidistrikt torsdag ettermiddag.

Ulykken skjedde under forberedelse til sprengning, og Seterdal mener det er for tidlig å si om entreprenøren begikk feil som førte til ulykken.

Sprengte tennere

Både Kripos, bombegruppen til politiet, lokale kriminalteknikere og sprengningseksperter fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DBS) har bidratt i etterkant av ulykken.

Nordre Buskerud politidistrikt opplyste rundt klokken 15 torsdag at politiet innen kort tid ville sprenge tennere som er funnet på ulykkesstedet. Sprengingen skulle finne sted i et grustak i god avstand fra bebyggelse.

– Arbeidet er i ferd med å gå over i en ren etterforskningsfase. Det er foretatt flere avhør, og vi har fått bistand fra flere politidistrikt, sier etterforskningsleder Brit Fyksen.

To personer ble lettere skadd i ulykken. Disse er utskrevet fra sykehuset, ifølge Fyksen.

Tog nær ulykken

Jernbaneverket bekrefter overfor NRK at et godstog fra selskapet CargoLink i Drammen var på vei fra Geilo stasjon, i retning Trøoundergangen, rett etter sprengningsulykken. Godstoget kjørte forbi ulykkesstedet i lav fart, minutter etter ulykken.

Riksvei 7 og jernbanen er fortsatt stengt på Geilo, og politiet kunne på en pressekonferanse torsdag ettermiddag ikke si når vei og jernbane igjen kan åpnes.

Stengningen har ført til store problemer for godstrafikken, ifølge DB Schenker.

Selskapet opplyser at fullastede tog med opptil 40 konteinere er blitt returnert til Alnabru i Oslo for mulig overgang til biltransport i løpet av torsdagen.

FORTSATT STENGT: Riksvei 7 og jernbanen er fortsatt stengt på Geilo etter ulykken onsdag. Politiet kan ikke si når vei og jernbane igjen kan åpnes.

Pårørende varslet

Politiet opplyser at de med stor sikkerhet vet identiteten til de omkomne, og at pårørende er varslet. Navnene blir foreløpig ikke frigitt.

Alle de tre som omkom i sprengningsulykken på Geilo onsdag, jobbet for Årstein Jensen Fjellsprengning i Kongsberg.

– Våre tanker og dypeste medfølelse går først og fremst til de nærmeste pårørende. Det er viktig at ansatte og ledelse i de involverte firmaene står sammen i denne tunge tiden, skriver entreprenøren T. Engene i en pressemelding.

Evakuerte samlet

Hele området innen en radius av 400 meter fra sprengningsstedet er sperret av, og Sivilforsvaret og Røde Kors hjelper til med å holde sperringen.

De evakuerte etter ulykken er samlet på Bardøla hotell, og kommunen har opprettet kriseteam. Det er ikke kjent når de evakuerte kan vende hjem.

– Vi er veldig opptatt av å ta vare på kommunens innbyggere som er rammet på en eller annen måte. Vi oppfordrer alle som trenger hjelp og ikke har søkt hjelp, til å ta kontakt med oss, sier ordfører Tony Arild Kjøl (H) i Hol kommune. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere