RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprengte 17-åring til døde

Sist oppdatert:
Meningen var å sprenge en t-baneautomat i Oslo. I stedet ble storebroren invalid, og lillebroren (17) drept.

(iOslo.no) To brødre på 21 og 17 år hadde sammen med en venn (21) laget en bombe i en leilighet på Grorud i Oslo. Hensikten med bomben var å sprenge en t-baneautomat eller liknende, ifølge tiltalen fra Oslo tingrett.

Nå står storebroren og hans 21 år gamle venn tiltalt for uaktsomt drap eller medvirkning til dette.

Det var den 17. august 2005 at en hjemmelaget bombe gikk i en leilighet på Grorud. Ute på balkongen skulle de lage ferdig bomben, men av ukjente årsaker gikk sprengladningen av, og 17-åringen omkom.

- Jeg kan ikke kommentere hva de har forklart i detalj, men vi ser på dette som en ulykke, sa fungerende politioverbetjent Grete Metlid i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen dagen etter hendelsen.

Storebroren selv fikk store skader. Han mistet en hånd, måtte amputere begge bena under kneet og fikk svekket syn under den fatale sprengningen. Den 21 år gamle vennen av de to brødrene står også tiltalt for å ha forvoldt denne skaden.

- Dette er en dypt tragisk sak og jeg synes det er en altfor streng tiltale. Det burde muligens ikke vært tatt ut noen tiltale i det hele tatt, sier forsvarer til den 21 år gamle vennen av de to brødrene, Vidar Lind Iversen, til iOslo.no.

Eksplosjonen førte til sprengte vinduer og rystelser i hele bygningen. I alt var det fem personer i den aktuelle leiligheten da eksplosjonen skjedde. Alle ungdommer var på den tiden mellom 17 og 20 år.

Rettssaken mot de to 21-åringene starter mandag. De to tiltalte risikerer opptil seks års fengsel for uaktsomt drap og ha laget bomben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere