RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spylt og voldtatt - nektes erstatning

Sist oppdatert:
Forsikringsselskapet mener kvinnen har opptrådt grovt uaktsomt etter å ha blitt voldtatt og tvunget til å spyle seg selv i en vaskehall.

(iOslo.no) Det var i september i fjor at kvinnen (41) var ute på byen i Oslo med en venninne. Kvelden endte i et mareritt.

Spylt i vaskehall
Kvinnen hadde slitt med sykdom og fikk et illebefinnende samme kveld. Da hun gikk utenfor for å trekke frisk luft, tilbød en mann i 30-årene å kjøre henne hjem for 350 kroner. Kvinnen sier ifølge VG at hun ikke forstod at hun satte seg inn i en piratdrosje fordi mannen kom kjørende fra en taxiholdeplass.

I bilen skal kvinnen ha blitt dårligere, men sjåføren nektet å stoppe før kvinnen kastet opp både over seg selv og i bilen. Det skal ha gjort sjåføren rasende, og han kjørte til en vaskehall i Konows gate der kvinnen ble tvunget til å spyle seg selv med en høytrykksspyler.

Voldtatt
Mannen skal deretter ha ventet på kvinnen utenfor vaskehallen, og da hun kom ut i gjennomvåte klær beordret han henne til å kle av seg. Deretter skal kvinnen ha blitt ført inn i bilen igjen, der overgrepene fant sted.

Politiet skal ha sikret seg videobevis fra vaskehallen som tydelig viser mannen ventende utenfor hallen. Han er nå siktet for gjerninger som er likestilt med voldtekt i straffeloven, skriver VG.

Nektet erstatning
Mannen skal deretter ha kjørt kvinnen hjem, og kastet vesken hennes ut av bilen da de kom fram. Kvinnen oppdaget at flere gjenstander manglet fra vesken, blant annet en mobiltelefon, nøkler og noen kontanter. Da hun søkte om erstatning fra Europeiske reiseforsikring kom sjokkbeskjeden:

- «Etter vår mening har du opptrådt grovt uaktsomt ved å sette deg inn i en pirattaxi i beruset tilstand slik at du utsetter deg og dine eiendeler for en betydelig risiko», skriver Europeiske til kvinnen ifølge VG.

Europeiske Reiseforsikring beklager formuleringen, og legger til at det ikke er tatt stilling til erstatningsspørsmålet før det er falt dom i saken.

Den siktede erkjenner ikke straffskyld.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere