RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spyshop-eier siktet etter ranet

Sist oppdatert:
En av de to som tirsdag ble siktet i forbindelse med det brutale Nokas-ranet i Stavanger, eier Spyshop i Oslo som selger skudd- og stikksikre vester, knivsikre hansker og forsvarsspray, overvåknings- og avlyttingsutstyr.

Den ene av de to som tirsdag ble siktet i forbindelse med ranet av Norsk Kontantservice (NOKAS) i Stavanger mandag 5. april, eier og driver Spyshop i Oslo. Butikken har spesialisert seg på salg av skudd- og stikksikre vester, knivsikre hansker og forsvarsspray, overvåknings- og avlyttingsutstyr, antiavlyttning/peileutstyr, sikkerhets- og kommunikasjonsutstyr. Også den andre siktede skal ha tilknytning til dette firmaet.

- De to mennene, den ene rundt 30 år og den andre midt i 40-årene, ble avhørt som vitner, men i løpet av natten ble deres status endret til siktelse, opplyser politiinspektør Bjørn Andersen til pressen i Stavanger tirsdag ettermiddag.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til varetekstfengsling.

Overvåkingsutstyr
- Det er mistanke om at de besitter utstyr som kan ha hatt betydning for ranet, sier politiinspektør Andersen.

Mandag kveld gjennomførte politiet razzia mot firmaet og beslagla blant annet dokumenter og datamaskiner, skrev VG tirsdag.

En av politiets teorier skal være at ranerne kan ha kjøpt hjelpemidler hos firmaet.

Ransjakt fortsatte
Mandag kveld ble den lille bygda Opsal i Lyngør avsperret og innbyggerne bedt om å holde seg inne mens et titalls tungt bevæpnede politifolk saumfarte et større hytteområde overfor bygda.

Tirsdag har politiet i Vest-Agder fortsatt jakten på personer i hytteområdet som kan ha hatt tilknytning til ranet. Aksjonene kom på bakgrunn av tips til politiet, men ingen skal være pågrepet.

Det er utlovet en dusør på 1 million kroner til den som kan bidra til at de ansvarlige for ranet i Stavanger blir dømt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere