RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helgeværet:

Sør-Norge har en kald, men solfylt helg i vente


NORD OG SØR: Nord-Norge kan vente seg et lavtrykk med regn og snø, mens Sør-Norge får fint og kaldt vær til helga.
NORD OG SØR: Nord-Norge kan vente seg et lavtrykk med regn og snø, mens Sør-Norge får fint og kaldt vær til helga. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt)
- Strålende sol, relativt kaldt, men det kan bli varmt i solveggen, sier meteorologen.

OSLO (Nettavisen) Noen kan se fram til en fin helg værmessig, mens andre må være forberedt på store nedbørsmengder eller sterk vind.

- Sør-Norge og særlig Østlandet får absolutt det fineste været, med strålende sol hele helgen, sier statsmeteorolog Dagni Svanvik til Nettavisen onsdag.

De som skal delta i eller følge Birken skifestival kan merke seg at det kanskje blir et skille mellom Rena - startstedet for skiløpet - og Lillehammer.

Fortsatt kaldt om natten

På Østlandet venter meteorologen stort skille mellom natt- og dagtemperaturer. På nattestid kan temperaturen synke ned mot 12-15 minusgrader. Også i Agder-fylkene kan det bli ganske kaldt.

- Men på dagtid vil vi se temperaturer som stiger betraktelig - til rundt 4 og 8 minusgrader, og det blir nok enda varmere i solveggen, sier Svanvik.

Samtidig kan hun varsle veldig rolige vindforhold, så alt skulle ligge til rette for å nyte vårsola.

Vind på Vestlandet

Vestlandet må forberede seg på en del vind. Det kan bli sterk kuling på kysten av Rogaland og Vest-Agder fredag. Inn mot helga er vinden ventet å roe seg.

- Starten på helga blir veldig fin på Vestlandet, Så skyer det litt mer til natt til søndag. Vestlandet vil nok komme til å merke at lavtrykket i nord strekker seg sørover.

Masse nedbør i nord

For Midt-Norge varsler meteorologen en fin fredag og inn mot lørdag mer skyet vær med snø og sludd på kysten. Søndag er det ventet ganske mye nedbør. Prognosene for Trondheim tilsier 3 plussgrader og mellom 10 og 20 milimeter med regn.

Det varslede lavtrykket i nord er ventet å komme inn over land fredag. Først gir det nedbør på kysten av Troms og Finnmark. Det er videre ventet sørvestlig til liten stiv kuling langs kysten. Lørdag brer lavtrykket seg sørover og treffer hele Nord-Norge fra Nordland til Finnmark.

Mens det kan bli regn og slutt helt sør i Nordland, er det ventet masse snø lenger nord og innover i landet. Det kan bli opptil 30 millimeter nedbør i nord lørdag og søndag.

- Det kan bety godt med påfyll av snø mange steder, mellom 40 og 50 centimeter, sier meteorologen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere