RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (FrP) (f.v.), justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) og finansminister Siv Jensen (FrP) under en pressekonferanse i politihuset på Grønland i Oslo mandag ettermiddag. Landbruks- og matdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet i samarbeid med Mattilsynet, Politidirektoratet og ØKOKRIM presenterte på denne pressekonferansen en tiltakspakke mot dyrevelferdskriminalitet.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (FrP) (f.v.), justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) og finansminister Siv Jensen (FrP) under en pressekonferanse i politihuset på Grønland i Oslo mandag ettermiddag. Landbruks- og matdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet i samarbeid med Mattilsynet, Politidirektoratet og ØKOKRIM presenterte på denne pressekonferansen en tiltakspakke mot dyrevelferdskriminalitet. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Sør-Trøndelag får landets første dyrepoliti

Sist oppdatert:
Sør-Trøndelag politidistrikt får en egen dyrekrim-gruppe som et prøveprosjekt i tre år, opplyser landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp).

Tre personer skal arbeide i denne enheten, blant annet en dedikert etterforsker og påtalejurist.

– Dette vil bidra til at kunnskapen i politiet styrkes, og at flere saker som omfatter vold og annen kriminalitet mot dyr blir etterforsket og ført i domstolene, heter det i en pressemelding fra Landbruksdepartementet.

Prøveprosjektet ble presentert under en pressekonferanse mandag ettermiddag der justisminister Anders Anundsen (Frp) og Frp-leder og finansminister Siv Jensen var til stede, i tillegg til landbruksministeren.

Mattilsynet region Midt skal dessuten opprette et eget krimteam som får ansvar for samarbeid med politiets gruppe i de mest alvorlige sakene. Dette teamet skal bestå av to personer med spesielt god kompetanse på dyrekriminalitet.

Prosjektet vil vare i tre år og skal evalueres underveis.

- Å ta kriminalitet mot dyr alvorlig er nødvendig. Dyr blir utsatt for grov vold, sier leder for NOAH, Siri Martinsen.

Hun forteller at grov vold kan dreie seg om både knivstikking og henging, og katterer spesielt utsatt.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere