RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søreide møter USAs utenriksminister

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) møter sin amerikanske kollega Mike Pompeo i Washington tirsdag. Hun vil ta opp USAs nye ståltoll.

Det er det første offisielle møtet mellom de to som utenriksministre, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding. Søreide vil også møte andre aktører i amerikansk utenriks- og sikkerhetspolitikk, opplyses det videre.

– God dialog med min kollega Mike Pompeo og andre sentrale aktører i Washington er viktig for å bygge videre på det solide forholdet mellom Norge og USA. Regelmessig politisk kontakt gir innsikt i amerikansk tenkning omkring sentrale regionale og globale spørsmål og anledning til å fremme norske synspunkter og vurderinger. Det vil for eksempel være naturlig å ta opp spørsmålet om innføring av beskyttelsestoll på import til USA av stål og aluminium fra Norge, sier Søreide i pressemeldingen.

Også NATO og transatlantisk sikkerhet vil være tema i møtene, som finner sted i forkant av NATO-toppmøtet i juli.

Søreide skal også møte representanter i Kongressen og «toneangivende tankesmier». Hos en av dem, Atlantic Council, skal den norske statsråden holde foredrag om transatlantisk sikkerhet.

Besøket i Washington varer fra søndag til tirsdag, og det følger et besøk i New York. Der lanserer utenriksministeren og kronprins Haakon Norges kandidatur til en plass i FNs sikkerhetsråd i perioden 2021–22.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere