RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Wikøren

Sørlandsbanen åpnet igjen - etter 8 timer

Sist oppdatert:
Full stans i togtrafikken mellom Moi og Egersund. - Det var et omfattende arbeid å få den opp igjen og strukket ut, opplyser Jernbaneverket.

I 12-tiden tirsdag formiddag stanset togtrafikken mellom Moi og Egersund etter at et tog rev ned kjøreledningen. Dermed måtte passasjerer ta buss på strekningen.

- Begge strømavtakerne eller pantografene på toget ble ødelagt, og toget må derfor trekkes vekk, opplyste pressevakt Tor Erik Skarpen ved Jernbaneverket til Nettavisen klokka 12.30.

Han fortalte at togtrafikken på Sørlandsbanen går som normalt til Moi og Egersund, men at det mellom disse stasjonene var satt opp buss for passasjerene.

- Omfattende arbeid
8 timer senere er trafikken i gang igjen på hele strekningen.

- Kjøreledningen er tung, og det var et omfattende arbeid å få den opp igjen og strukket ut, sier pressevakt Skarpen til Nettavisen i 21-tiden.

16 000 volt
- Hvordan kan slikt skje?

- Det kan skje på flere måter. Enten har kjøreledningen et svakt punkt, eller så er det strømavtageren til toget som går tom for kull, og da blir det stål mot kobber - og da går det galt. I dette tilfellet vet vi ikke, sier Skarpen, som legger til at det er 16 000 volt i kjøreledningen.

- Dette skjer ikke ofte, men når det først skjer, merkes det godt. Det vil alltids skje ting, og som oftest blir feilen rettet det opp ganske fort uten at noen merker dette.

Her kan du sjekke om toget ditt er i rute.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere