RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søskenkjærlighet gir bedre svinekjøtt

Foto: Illustrasjon/SCANPIX /Thomas Bjørnflaten (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert:
Det viser seg at grisunger som får være sammen med søsknene gjennom oppveksten gir bedre smak på kotelettene enn unger som ble skilt fra flokken sin.

Hos en bonde på Hedmark ble flere grise-søskenflokker forsket på, ved å la noen vokse opp i samme binge fra de ble født og fram til slakting, mens andre ble blandet.

Resultatene viste at søsknene som fikk leve sammen ikke hadde så høyt nivå av rånestoffer i seg som de ungene som ble satt sammen med andre, melder NRK.

Prøver tatt
- Prøver er nå tatt fra mange besetninger i landet for å se hvor høyt nivået er av rånestoffene, sier seksjonssjef Ola Nafstad i Fagsenterer for kjøtt.

Beregninger viser at svineprodusentene kan tape minst 400 millioner kroner i året på uspiselig rånekjøtt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere