Gå til sidens hovedinnhold

Stabell sjokkert over Schiong

Leder for Advokatforeningens strafferettsutvalg, Harald Stabell, sier han aldri tidligere har opplevd ytringer av liknende karakter som «drapsmedaljeuttalelsen» fra kollega Håkon Ø. Schiong.

Tommy Haugen knivstakk firebarnsfaren Richard Olaf Søyland da Søyland, i beruset tilstand, tok seg inn i Haugens hus og oppførte seg angivelig truende.

- Han gjorde sin borgerplikt og forsvarte seg og sitt barn. Han burde hatt medalje som en helt, sier advokat Håkon Ø. Schiong om sin klient Tommy Haugen til Dagbladet tirsdag.

Leder for strafferettsutvalget i advokatforeningen Harald Stabell har ingen problemer med å forstå at Shiongs uttalelser vekker kraftige reaksjoner.

- Uttalelsen om medalje er en uttalelse som jeg forstår vekker reaksjoner, spesielt i forhold til nærmeste familie, sier Stabell til TV 2 Nettavisen.

Schiong sier til TV 2 Nettavisen tirsdag formiddag at han er feilsitert av Dagbladet. Les Schiongs uttalelse her!

- Aldri opplevd liknende
Stabell understreker at han ikke kjenner saken godt nok til å gå inn i en konkret vurdering av detaljene i den.

- Nå er jo en hver sak spesiell, men jeg har aldri opplevd en uttalelse av den karakter. Jeg har aldri opplevd noe liknende, sier Stabell til TV 2 Nettavisen.

Hvorvidt de pårørende bør klage inn uttalelsen for disiplinærutvalget i Advokatforeningen, vil han ikke kommentere.

Det vil heller ikke bistandsadvokat Inger Marie Støen. Støen er bistandsadvokat for tre av de fire barna Søyland etterlater seg. Hun understreker imidlertid overfor TV 2 Nettavisen at hun er sterkt opprørt over uttalelsen - og mediehåndteringen av den.

- Kniv gjennom barnas sår
- Det er en flåsete og unødvendig uttalelse og lite respektfullt overfor de etterlatte. Den viser ingen form for ydmykhet, sier bistandsadvokat Inger Marie Støen til TV 2 Nettavisen.

Støen viser forståelse for at tiltalene mot Tommy Haugen er frafalt, men mener sakshåndteringen – også fra medias side - forsterker tragedien for de fire barna som har mistet faren sin.

- Her ser man egentlig hvor lite rettssikkerheten er rundt fornærmede, mener Støen.

Spesielt skuffet er hun over TV 2 og mandagens innslag etter frifinnelsen.

- Det ble store oppslag fra hans side i nyhetene, sier Støen.

Til «Tabloid» ble kun forsvarsadvokat Schiong og hans klient, Tommy Haugen, invitert. De ønsket nemlig ikke Støens tilstedeværelse.

- Det var i hvert fall det jeg ble opplyst om fra TV 2, forteller Støen til TV 2 Nettavisen.

Hva mener du om uttalelsen til Schiong?

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene