RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabell vil ikke være Ramslands forsvarer

Foto: Chris Kyllingmark / SCANPIX
Sist oppdatert:
Advokat Harald Stabell ber lagmannsretten om å bli fritatt som forsvarer for drapsdømte Trond Ramsland.

- Jeg har i dag sendt brev til lagmannsretten der jeg ber om fritak. Grunnen til at jeg ber om å bli fritatt, er at Ramsland selv ikke ønsker forsvarer, sier advokat Harald Stabell til TV 2 Nettavisen.

I et brev til Gulating lagmannsrett har drapsdømte Trond Ramsland bedt om å få representere seg selv i ankesaken. Ramsland ble i tingretten dømt til 21 års fengsel for drap på sin ekskone i fjor vår. Senere denne måneden skal ankesaken behandles av lagmannsretten.

Problemet for Gulating lagmannsrett er at både straffeprosessloven og Den europeiske menneskerettighetskonvensjon slår fast at tiltalte skal være representert av advokat i straffesaker.

Spørsmålet som Gulating må ta stilling til vil være av prinsipiell betydning: Skal tiltalte få lov til å representere seg selv hvis han ønsker det?

- Jeg har aldri tidligere hørt om at tiltalte i straffesaker ikke ønsker å ha forsvarere i det hele tatt. En ting er at de ønsker forsvarerbytte, men i dette tilfelle har Ramsland uttrykt at han ikke vil ha noen til å representere seg, sier Stabell.

Trolig vil lagmannsretten komme til at Ramsland skal ha forsvarer, og ingen forsvarer kjenner saken bedre enn Stabell som representerte Ramsland i tingretten. Alternativet er å oppnevne noen fra det faste forsvarerutvalget i Bergen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere