*Nettavisen* Nyheter.

Stadig færre i behandlingskø

Det blir stadig kortere ventetid for pasienter som står i kø for livsviktig behandling ved sykehusene.

- Pasientenes tilgang til helsetjenester blir stadig bedre. Dette er det mest gledelige ved at ventetidene fortsatt reduseres, sier helseminister Dagfinn Høybråten i en pressemelding fra Helsedepartementet.

Effektiv helsetjeneste
I følge ministeren er de nye tallene et resultat av en mer effektiv helsetjeneste og bedre utnyttelse av kapasiteten på grunn av retten til fritt sykshusvalg og opprydning i ventelistene.

Gjennomsnittlig ventetid i Norge i dag er 70 dager, en nedgang på nærmere 15 prosent fra i fjor.

Det har de seneste årene vært et fokus på å redusere antall pasienter som må vente lenge på behandling eller utredning. I april i år var det 6900 pasienter som hadde ventet over ett år på utredning eller behandling, mer enn en halvering siden samme tidspunkt i fjor, heter det i pressemeldingen.

Tidsfrist
Pasienter med rett til nødvendig helsehjelp vil fra 1. september få fastsatt en frist for når de senest skal få helsehjelp. Har ikke pasienten mottatt hjelp innen fristen går ut, kan pasienten henvende seg til Rikstrygdeverket for å få tilbud om behandling ved private eller utenlandske sykehus.

Hensikten med den nye lovendringen er nettopp å bidra til at det foretas riktige prioriteringer, og at de pasientene som trenger det mest, skal få behandling først.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.