RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stadig flere fattige i Bergen

Antall fattige i Bergen øker, ifølge Frelsesarmeen. Bare i fjor kom 241 nye personer for å hente mat før høytidene. Tirsdag var det ny matutdeling før påske.

Hos Frelsesarmeens slumsøstre tok matutdeling før påsken til for alvor tirsdag. 150 poser stod klare med forskjellig mat som skal gjøre det litt enklere å få pengene til å strekke til i høytiden, skriver Bergens Tidende.

- Mange klarer seg gjennom året på et stramt budsjett, men når høytidene kommer, som jul og påske, er det ikke rom for noe ekstra. Da kommer folk hit for å få hjelp til å komme seg gjennom ferien, forteller Marianne Naustdal, daglig leder for slumstasjonen.

Hun sier at det ikke er lang vei fra å ha en god jobb, til en på grunn av sykdom kanskje ikke er i stand til å jobbe lenger, men likevel ikke er syk nok til å få full uføretrygd. Da faller en mellom to stoler, forklarer Naustdal.

Det kommer stadig nye mennesker innenfor døren, unge og gamle, pensjonister og aleneforeldre, uføretrygdete og friske.

Naustad sier at mange foreldre gjør alt de kan for barna sine, gir dem den gode maten og spiser grøt selv, kjøper moteklær til ungene mens de selv handler på Fretex.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere