Stadig flere utro tjenere

Foto: Politiet i Oslo

Ranerne kan ha fått informasjon fra innsiden i forkant av ranet av Postterminalen mandag. Utro tjenere er involvert i stadig flere ran, ifølge politiet.

Posten er smertelig klar over at mange kan ha lekket informasjon til ranerne.

– Nå har jo dette bygget eksistert i tretti år her, slik at veldig mange har jobbet her og vet hvordan rutinene er. Det er vikarer som sorterer julepost og feriepost, sier informasjonssjef Line Fredriksen i Posten til TV 2.

Mange typer
Politiet er sikre på at utro tjenere har en finger med i spillet i stadig flere ran.

- Ja, det er det ingen tvil om. Og det behøver ikke bare å være snakk om de aller mest alvorlige ranene, det er også vanlig i kriminalitet i forretning, kiosker og så videre. Det er mange forskjellige typer kontakt med ansatte, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved ransavsnittet i Oslo politidistrikt.

Trusler og kjærlighet
Både i ranet av Majorstuen postkontor i 2001 og ranene av Manglerud postkontor og Økern postkontor i 2002, hadde ranerne hjelp av tilsatte. Vanlige motiv er penger, trusler og kjærlighet:

- Grunner kan være avhengighetsforhold, press og kjærlighetsforhold som sammen gjør at man bistår kriminelle, sier Kristiansen.

Politiet advarer
Politiet advarar nå mot denne nye tendensen:

- Det er i hvert fall muligheter for å skaffe seg informasjon, og det er det viktig at vi i politiet og også aktørenes jobber med dette problemet. Jeg tror ikke vi skal la være å stole på folk, men vi kan kanskje være litt mer kritiske i visse sammenhenger, fastslår Kristiansen.

Politiet går nå gjennom materiale fra 500 overvakingskamera i håp om å komme nærmere pågripelse av ranerne som slo til mot postterminalen natt til tirsdag denne uka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag