*Nettavisen* Nyheter.

Stafett-prekenen

Foto: (TV 2)

Hva gjør du når det er herrestafett og gudstjeneste på samme tid? Skaff deg hjelp fra oven.

19.02.06 20:05

Det er ikke lett å la seg friste av salmesang når verden beste skiløpere går OL-stafett. Men det hjelper å ha en sportsgal sogneprest.

  • Se bildene nederst i saken

- Jeg håper på gull, men jeg har ikke bedt om det. Det kommer jeg heller ikke til å gjøre, sier sogneprest Nils Øyvind Kjøl overbevisende til TV 2. Se det morsomme innslaget på web-tv her

På pinebenken
I dag tidlig steg pulsen i Vivestad kirke med klangen fra kirkeklokkene under søndagsgudstjenesten. På et stort hvitt lerret skulle de norske langrennsguttene kjempe om medaljer. Og publikum ble satt på pinebenken.

Jens Arne Svartedal og Odd-Bjørn Hjelmeset maktet ikke å gi Frode Estil de sekundene han trengte før tredjeetappen på stafetten, og dermed ble oppgaven for tøff for Tore Ruud Hofstad inn mot mål.

Men selv om sognepresten er sterk i troen, gikk det ikke for nordmennene denne gangen.

- Nå er det kritisk. Det er fire lag foran, og Norge er langt bak. Han er jo helt utkjørt mannen! Det kan da umulig gå, preker sognepresten i kirka.

- Vi har vært med på en nedtur
Men til tross for norsk femteplass, underholdende ble det i hvert fall i kirken.

- Denne søndagen her er første søndag i vinterferien, og det var herrestafett i OL som alle ville se. Da tenkte jeg: Her blir det ikke mye folk om jeg ikke gjør noen ting, sier presten om dagen.

To timer på overtid ikledde han seg prestekappen. Det var tid for å trøste menigheten.

- Vi har vært sammen til det som mange nå vil kalle en nedtur. Vi hadde håpet på en opptur, men så ble det ikke slik, sier han til latter fra meningheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.