*Nettavisen* Nyheter.

Staff vil anmelde barnevernet

Advokat Tor Erling Staff vil anmelde barnevernet i Tromsø for barnemishandling, samt menighetsrådet i Greåker etter at de slapp barnevernet inn til 13-åringen i kirkeasyl.

20.10.03 10:08

- Den snart 14 år gamle piken har av egen fri vilje og egen tenkning rømt fra barnevernet. Så slipper kirken inn representanter for barnevernet som hun oppfatter som fienden, sier Tor Erling Staff til Sarpsborg Arbeiderblad.

Staff representerer jentas fostermor. Ingen av dem slapp inn til 13-åringen. Staff sier han ikke har opplevd noe lignende i sin lange karriere som forsvarsadvokat - og heller ikke å bli avskåret på denne måten i en kirkeasylsak.

Ute av kirkeasyl
Den 13 år gamle jenta som gikk i kirkeasyl i Greåker kirke i Sarpsborg i forrige uke, er nå ute fra kirkeasyl.

En av menighetens prester fulgte jenta til Tromsø, og lederen av Greåker menighetsråd, Per Olav Borgås, sier til NRK jenta reiste frivillig.

– Nå er saken avsluttet. Hun har reist fra oss, og har blitt enig om et opplegg med barnevernet, sier han.

Jenta gikk i kirkeasyl fordi hun nektet å flytte fra sin fostermor i Østfold til et barnehjem i Tromsø etter at jentas fostermor i Nord-Troms tingrett er blitt fradømt vergeretten. Retten mener at fostermora har brutt sine forpliktelser og ikke lenger klarer å ta seg av jenta.

Stakk til Greåker
13-åringen har bodd i det samme fosterhjemmet siden hun var ett år gammel. Da politiet og barnevernet kom for å hente jenta forrige fredag, stakk hun av og søkte onsdag tilflukt i Greåker kirke.

Om jenta nå likevel skal til barnehjemmet vil menighetsrådslederen ikke si noe om, ifølge NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.