*Nettavisen* Nyheter.

Stafylokokker på fødeavdeling

To spedbarn er smittet av gule stafylokokker ved Sykehuset Asker og Bærum.

21.04.06 20:28

Sykehuset sender nå ut brev til alle de 346 kvinnene som har født på fødeavdelingen i Bærum mellom 10. februar og 21. april, skriver Budstikka.no. Det er konstatert to tilfeller av smitte av såkalte meticillinresistente gule stafylokokker (MRSA).

- Ikke alvorlig syke
- Ingen av de to barna, som ble født tidlig i april, er alvorlig syke. De har fått behandling hjemme, sier informasjonssjef Jo Heldaas ved Sykehuset Asker og Bærum til TV 2 Nettavisen.

Det ene barnet er fra Asker, det andre fra Bærum.

Så langt kjenner sykehuset bare til disse to tilfellene. Melder det seg familier med mistanke om smitte, må de testes. Det tar et døgn å få svar på testen.

- Liten risiko
- Risikoen for at flere blir smittet anses nå som svært liten, sier overlege i infeksjonsmedisin, Else Johanne Rønning, i en pressemelding fra sykehuset.

Kvinnene blir bedt om å være oppmerksomme på mulige infeksjoner hos seg selv eller barnet og kontakte lege raskt ved mistanke om infeksjoner.

Tegn på infeksjon kan være verk og pussdannelse i huden, neglene eller i sår. Øyne og navle kan også være utsatt. Kvinnen må være spesielt oppmerksomme på brystene og brystknoppen, er rådene fra sykehuset ifølge Budstikka.no.

En ansatt permittert
Da smitten ble oppdaget, ble alle ansatte ved fødeposten testet. Fredag formiddag ble det klart at én ansatt testet positivt for MRSA.

- Vedkommende er nå permittert. Tidlig neste uke får vi vite endelig om det er denne ansatte som har en MRSA-bakterie lik den som er funnet hos de to barna, sier sykehusets informasjonssjef til TV 2 Nettavisen.

Fredag ble det gjennomført smittevask av fødestuene og barselavdelingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.