Stakk av med hele safen

Da innbruddstyvene ikke klarte å bryte opp den store safen, tok de den mellom seg og bar den over en meter høye stålklossen ut i bilen og stakk.

Innehaveren av Førde Motell må i dag kontakte forsikringsselskapet sitt for å få erstattet rundt 90.000 kroner i kontanter – og en safe.

- Innbruddet skjedde natt til i dag. Tyvene har brutt opp en dør på varemottaket og tatt seg inn på kontoret. Her har de slept med seg den over en meter høye, 50 cm brede og 40 cm dype safen tilbake til varemottaket og stukket, sier lensmann Kjell Fonn ved Førde lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

I morgentimene tirsdag var politiet på stedet for å sikre seg spor etter det tunge løftet. Men ifølge Fonn skal det foreløpig være få spor å gå etter. Mye tyder dermed på at tyveriet er gjennomført i god Olsenbanden-stil.

- Var dette et profesjonelt tyveri?

- Det er litt vanskelig å si. De hadde tydeligvis ikke med seg utstyr til å åpne safen på stedet. Derfor er det lite som tyder på at dette var profesjonelle folk, sier lensmann Fonn til TV 2 Nettavisen.

Lensmannen er overbevist om at innbruddet ble foretatt av mer enn en person, da safen veier ganske mye.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag