RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stakk fra politiet i ren James Bond-stil

Foto: Berit Roald/Scanpix
Sist oppdatert:
En mann prøvde å stikke av fra politiet ved å helle olje i veibanen mens han kjørte.

24-åringen fra Sarpsborg var kanskje inspirert av selveste James Bond da han forsøkte å riste av seg politiet under en biljakt i fjor.

Les saken i SA.no

For mens han var under forfølging av en politipatrulje i Torsnesveien i Fredrikstad natt til 29. april i fjor, tømte han nemlig ut olje fra passasjersiden på bilen i et forsøk på å få politibilen til å miste veigrepet.

Tilsto trikset
24-åringen tilsto dette James Bond-trikset, som er å anse som å ha søkt å hindre en offentlig tjenestemann i den lovlige utførelsen av tjenesten, samt en rekke andre lovbrudd under rettssaken i Sarpsborg tingrett i forrige måned.

Her ble han dømt til 120 dagers fengsel, hvorav 75 dager er gjort betinget med en prøvetid på to år. Han ble videre dømt til å betale 5.000 kroner i bot, samt idømt sperrefrist for motorvogn for en periode på to år.

Flere lovbrudd
På toppen av det hele er han dømt til å betale 1.000 kroner i saksomkostninger. Det mest alvorlige forholdene han er dømt for er befatning med til sammen rundt 20 gram amfetamin samt andre narkotiske stoffer.

I tillegg er han domfelt for en rekke brudd på veitrafikklovgivningen, i form av kjøring uten førerkort og for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand, ikke stanset for kontroll og fartsoverskridelse.

Dommen inneholder også innbrudd, tyveri og heleri.

Les flere saker fra Sarpsborg her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere