*Nettavisen* Nyheter.

Stakk fra tollere - på frifot

Et nederlender unndro seg kontroll og stakk av gårde da han ble vinket inn av tollerne i Larvik. De ville spørre han ut om en pall med vaskepulver som skjulte 45 kilo med hasj.

10.01.06 23:45

Politiet i Vestfold varslet sine kolleger i nabofylkene og Oslo da nederlenderen unnlot å stanse for kontroll og i stedet satte kursen av gårde i en hvit varebil med tyske registreringsnummer. Tirsdag kveld melder Vestfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen at mannen fortsatt er på frifot.

Vaskepulver skjulte hasj
Nederlenderen skulle hente en pall som ifølge tolldeklarasjonen inneholdt vaskepulver og som hadde kommet til Larvik på en lastebl med fergen. Men på pallen skjulte det seg også 45 kilo med hasj. Hele pallen var brakt til tollageret i Sandefjord for videre undersøkelser. Da mannen fikk beskjed om at han måtte komme tilbake og hente pallen senere, fattet han åpenbart mistanke.

- Han koplet vel to og to og skjønte at han ville bli avslørt, sier politiinspektør Magnar Pedersen til Dagbladet.no.

Forberedte væpnet aksjon
Klokka 10 tirsdag varslet tollerne politiet i Vestfold og nabofylkene om rømlingen. Politiet i Oslo forberedte seg på væpnet aksjon da de fikk meldingen og opplysninger om at nederlenderen er tidligere drapsdømt.

- Vi har fått melding om at bilen kan være på vei mot Oslo. Dersom vi oppdager den og stopper den, vil det bli beordret bevæpning, uttalte operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 12-tiden tirsdag.

Få opplysninger
Både politiet og Tollvesenet var sparsomme med opplysninger om saken tirsdag kveld:

- Vi har et samarbeid med politiet og jobber med å innhente ham. Men detaljene rundt hva som har skjedd, ønsker jeg ikke komme inn på, sier Audun Rønningen, kontorsjef ved Sandefjord tollsted, til TV 2 Nettavisen.

Kontorsjefen opplyser at mannen stakk av i forbindelse med en fergeankomst i Larvik.

- Jeg kan bekrefte at det har vært en hendelse, men utover det kommer vi ikke til å kommentere noe mer, sier operasjonsleder Einar Paulsen ved Vestfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.