Gå til sidens hovedinnhold

Stakk naken og innsmurt med fett

Sleip som en ål gled litaueren ut av Vadsø fengsel.

Han ville nyte jula i frihet, og flyktet fra fengselet julaften. Forarbeidet var grundig. Litt etter litt greide litaueren og hans cellekamerat å presse jerngitterne så langt fra hverandre at det var mulig å komme ut, skriver Aftenposten.

Rømningen ble oppdaget ved 08.30-tida om morgenen da fengselsbetjenten kom på jobb. Da satt det bare en mann igjen på cella. Han var trolig for feit til å slippe gjennom den trange åpningen. På cella ble det funnet en halvtom flaske med matolje.

B-gjengen
- Rømningen skjedde i ren B-gjengen-stil. Den rømte skal ha vært innsmurt med olje. Vi antar at cellekameraten også hadde tenkt å rømme, sier politiinspektør Ellen Katrine Hætta i Øst-Finnmark politidistrikt til Aftenposten.

Litaueren satt inne for omfattende tyverivirksomhet. Politiet mistenker at det dreier seg om godt organiserte tyveribander.

Mannen, Yuris Sinkevicius, er 25 år og cirka 174 centimeter høy. Han beskrives som slank, har svart, kort hår og har anlagt skjegg. På rømningstidspunktet var han iført grå treningsklær, opplyser politiet.

Grov kriminalitet
Sinkevicius er siktet for grov vinningskriminalitet. Han har tidligere gjort seg skyldig i en lang rekke straffbare handlinger, blant annet innbrudd og grove tyverier i biler, hytter og hus.

Politiet ber publikum om opplysninger som kan bidra til å pågripe den etterlyste. De som har relevant informasjon bes ta kontakt med Øst-Finnmark politidistrikt på telefon 78 97 20 00.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid