RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stall stengt på Bergen Travpark

Sist oppdatert:
Den smittsomme hestesykdommen Kverke er påvist på Bergen Travpark. En stall er nå stengt.

Det var en veterinær som fattet mistanke om at en hest hadde sykdommen Kverke i forrige uke. Nærmere undersøkelser påviste sykdommen.

Stallen, som har 26 hester, er nå stengt.

- Vi satt igang tiltak umiddelbart og håper at det bare er denne ene hesten som har fått sykdommen, sier Åse E. Bec i Mattilsynet til iBergen.no

- Men hva med resten av hestene på travparken?
- Vi har også satt iverk overvåkning av alle hestene som går inn og ut på travparken for å være i forkant, sier Bec.

Alvorlig
Kverke er en ganske alvorlig infeksjonssykdom, som skyldes en bakterie. Den smitter bare på hest og er ufarlig for mennesker. Man bør imidlertid vise god hygiene etter håndtering av en syk hest, da bakterien muligens kan gi infeksjoner i sår.

Bakterien angriper svelget og de øvre luftveiene og gir kraftige reaksjoner i lymfeknutene i området. I et typisk tilfelle får hesten høy feber og hoste, den blir øm i halsen og vegrer seg for å spise, den får gulgrønn snørring fra nesen og tydelig redusert allmenntilstand.

Noen hester kan få følgesykdommer som lungebetennelse eller brannfeber, og bakterien kan spres til andre lymfeknuter og indre organer. I slike tilfelle kan hesten være syk i lang tid, den kan bli ødelagt som konkurransehest og kan dø, skriver Norges Rytterforbund på sine nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere