*Nettavisen* Nyheter.

Stanser arbeid på Svinesund-bru

Arbeidet med å bygge den nye Svinesund-brua ble onsdag stanset av Arbeidstilsynet. Årsaken er manglende sikring mot fallulykker fra brua.

- Det var direkte fare for liv og helse til ansatte. Det vi da er pålagt å gjøre, er å stanse alt arbeid til arbeidsplassen er forsvarlig sikret, sier distriktssjef Hanne Luthen i Østfold og Akershus Arbeidstilsyn til NTB.

Luthen sier det ikke er første gang Arbeidstilsynet har stanset byggearbeidene på Svinesund-brua på grunn av dårlig sikkerhet. I august i fjor stanset det svenske arbeidstilsynet alt arbeid i høyden på den nye brua etter at en anleggsarbeider falt ned og døde.

- Dette er et kjempestort byggeprosjekt som har topp prioritet hos oss. Vi har også fått flere tips om at forholdene ikke var forsvarlige. Denne gangen var det såpass alvorlig at det ikke var noen tvil om at våre fagfolk måtte stanse arbeidet med øyeblikkelig virkning, sier Luthen.

Arbeidstilsynet har hittil hatt minst fem inspeksjoner på anlegget. Det er nå opp til entreprenørene i prosjektet å utbedre sikkerheten og melde fra til Arbeidstilsynet, som så kommer på en ny inspeksjon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.