*Nettavisen* Nyheter.

Stanser bursdagsbarn

Burger King bryter loven ved å la barn oppholde seg på restaurantens kjøkken.

27.01.06 09:42

Mattilsynet krever nå at praksisen stanses. Det er under bursdagselskaper at hamburgerkjeden tillater barn å komme inn på kjøkkenet, der de blant annet får lage sin egen is, melder Adressa.no.

- Det er ikke akseptabelt at barn går inn på kjøkkenet. Barna har med seg smittestoffer, og kan både hoste og nyse. I tillegg har vi påpekt sikkerheten i forbindelse med at det er varm frityr på kjøkkenet, sier førsteinspektør Anne-Britt Haugen Østeraas ved Mattilsynet i Trondheim til Adressa.no.

Mattilsynet ber Burger King om å stanse denne praksisen umiddelbart. Omvisningen skal ifølge Mattilsynet bryte med forskrifter om næringsmiddelhygiene. Der står det skrevet at uvedkommende personer ikke skal ha adgang i lokaler der næringsmidler produseres, bearbeides eller tilberedes.

- Jeg har ingen annen kommentar til denne saken enn at vi ikke vil la barna gå på kjøkkenet igjen, og vi forholder oss til det Mattilsynet pålegger oss, sier Rolf Solheim, daglig leder ved Burger King i Olav Tryggvasons gate i Trondheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.