RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stanser søket etter ubåt

Foto: Office of Naval Research
Sist oppdatert:
Den amerikanske marinen har foreløpig stanset søket etter den savnede ubemannede ubåten som forsvant forrige torsdag i Byfjorden i Kristiansand.

Kommandørkaptein Thom Knustad ved Forsvarets operative ledelse i Stavanger bekrefter ovenfor TV 2 Nettavisen at moderfartøyet til ubåten, USS Swift, foreløpig har stanset søket etter den forsvunne farkosten.

- Søket er stanset for helgen, men hva som skjer videre vet jeg ikke, sier Knustad.

Ubåten er full av høyteknologisk utstyr amerikanerne nødig vil miste.

I helgen har mer enn 50 marinefartøyer Kristiansand som base, og disse vil kikke etter ubåten under innseilingen til byen. De siste dagene har alle fartøyene i øvelsen Blue Game kikket etter ubåten. Dette gjelder særlig helikoptrene som har hatt overblikk fra luten.

- Dessverre har ingen hatt hellet med seg. Det er vanskelig å si hva som har skjedd med ubåten, men man får kanskje noen svar om den dukker opp, sier Knustad.

USS Swift deltok i øvelsen «Blue Game» da miniubåten, alias Bluefin, forsvant torsdag for en uke siden omlag to mil sør for Kristiansand. Ubåten var forhåndsprogramert for et oppdrag, og skal vanligvis komme til overflaten når den er ferdig med oppdraget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere