Stappet mobil i halsen på offeret

Fant billedmappe på siktedes mobil med tittelen «Mitt første drap».

31.03.08 16:00

Mobiltelefonen ble først oppdaget i forbindelse med obduksjonen av 45-åringen, som ble drept og gjemt i et kott i Arendal. Det opplyser politiadvokat Leif Aleksandersen ved Agder politidistrikt til Nettavisen.

- Mobiltelefonen var trykt langt ned i offerets hals, sier Aleksandersen.

25-åringen skal i avhør ha erkjent at han stappet mobiltelefonen inn i drapsofferets hals, men har ikke oppgitt noe spesielt motiv for handlingen. Den aktuelle mobiltelefonen skal ha vært disponert av drapsofferet.

- Han har ikke sagt noe utover det han generelt har opplyst, som går på at han var irritert på naboen, sier Aleksandersen.

45-åringen ble kvalt med halsgrep før mobiltelefonen ble puttet i munnen hans.

Se videoreportasje(artikkelen fortsetter under videoen)

225217

Bildemappe
På den drapssiktedes telefon har politiet funnet en bildemappe med tittelen «Mitt første drap».

- Bildene i mappen er slettet. Folk på Kripos jobber for å se om de kan finne dem likevel, sier Aleksandersen.

Mandag ble 25-åringen fengslet for fire nye uker, noe han ifølge sin forsvarer, advokat Ole Devold, ga sitt samtykke til. Fenslingsgrunnlaget er straffeprosesslovens paragraf 172, der det heter at «Ved vurderingen skal det særlig legges vekt på om det er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet dersom den mistenkte er på frifot.»

Den massive volden den drepte ble utsatt for, kombinert med funnet av bildemappen med teksten «Mitt første drap», gjør at politiet også mener at det er gjentakelsesfare. Dette var politiets subsidiære begrunnelse for ytterligere varetektsfengsling mandag.

- Dette er helt søkt. Et drap er et drap. At omstendigheter og hendelser i forbindelse med drapet skal tilsi gjentakelsesfare er jeg uenig i, sa forsvarer Ole Devold ifølge agderposten.no.

Flere innleggelser
Det skal nå vurderes om 25-åringen er strafferettslig tilregnelig.

- Han har vært innlagt til psykiatrisk behandling ved fire anledninger tidligere, senest i fjor høst, sier advokat Devold til Nettavisen.

Han vil ikke utdype hva slags psykiske problemer 25-åringen sliter med.

25-åringen ble pågrepet lørdag 1. mars og liket av 45-åringen ble funnet samme dag - gjemt i et kott. 45-åringen ble trolig drept flere uker tidligere. Han ble sist observert i live 13. februar i år.

Lå to uker i kott
25-åringen har i avhør fortalt at han drepte naboen den 14. februar og at den avdøde lå i leiligheten til politiet fant mannen. Politiet er ikke kjent med motivet for drapet.

Flere vitner skal ha sett et bilde av den drepte, som den drapssiktede Arendal-mannen tok med sin egen mobiltelefon. Telefonen er nå beslaglagt av politiet. Personene som fikk se bildet, ble truet til ikke å fortelle om det til noen.

Likevel valgte en person å gå til politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag