*Nettavisen* Nyheter.

Står bom fast i «Skrik»-jakt

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

Politiet fortviler over at dusøren på to millioner for oppklarende Munch-tips ikke har hatt noen effekt.

11.08.05 10:50

Politiinspektør Iver Stensrud, som har ledet etterforskningen etter Munch-ranet 22. august i fjor, legger ikke skjul på at ting står i stampe.

- Vi hadde håpet å komme lenger i lokaliseringen av hvor bildene befinner seg. Så langt har det ikke kommet noe viktige spor etter at dusøren ble utlovet. Vi håpet at noen ville velge å flytte noen brikker og gi oss litt informasjon, sier Stensrud til TV 2 Nettavisen.

Kan ta år
Politiinspektøren som leder avdeling for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, frykter at det kan ta lang tid før saken blir oppklart.

- Jeg har snakket med kollegaer i utlandet. Deres erfaring tilsier at man enten får en oppklaring forholdsvis raskt, eller så kan slike ting ta år, sier Stensrud.

- Tror du det kan ta år før maleriene dukker opp?

- Jeg kan ikke utelukke det, men jeg vil ikke binde meg til denne uttalelsen. Det kan fort dukke opp nye ting i etterforskningen, men vi må være innstilt på at ting kan ta tid, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen

Fem siktet
I dag er fem personer siktet etter ranet av «Skrik» og «Madonna» på Munch-museet i Oslo. Tre sitter fremdeles i varetekt, mens en er overført til soning av en dom. Den fjerde ble løslatt i juli, men er fremdeles siktet for medvirkning.

Men de verdensberømte maleriene er og blir borte.

- Slik det er nå, skulle vi gjerne ønsket oss en raskere progresjon. Vi står ikke og trår på samme sted, men litt bidrag ville vært satt pris på, sier Stensrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag