*Nettavisen* Nyheter.

Står klare med nødhjelp

Norges Røde Kors står klare med feltsykehus, helsepersonell og annet utstyr, og Kirkens Nødhjelp er på plass Sri Lanka. Sjekk hvordan du kan gi penger.

27.12.04 01:50

Røde Kors lokalt jobber nå med nødhjelpsarbeid i området. Norges Røde Kors venter foreløpig med å sende hjelp til Det internasjonale Røde Kors har fått en oversikt over hva de forskjellige landene har behov for.

- Internasjonale Røde Kors har gått ut med en appell om å gi 40 millioner kroner for å hjelpe 500.000 mennesker i katastrofeområdene. Her i Norge har vi stående klart feltsykehus, helseklinikker, helsepersonell, vanntanker, tepper, telt, lagerhaller og kjøretøyer som vi kan sende med en gang, sier informasjonskonsulent Therese Koppang til TV 2 Nettavisen.

Foreløpig ser det ut til at Sri Lanka er hardest rammet. Norges Røde Kors har åpnet sin Konto 10. (kontonummer 8200.06.08.331)

Kirkens Nødhjelp vil mandag reise ut til katastrofeområdene i Sri Lanka for å se hva som trengs av hjelp. Organisasjonen har foreløpig satt av 1 million kroner til nødhjelp i området.

Tidligere søndag meddelte også Utenriksdepartementet at Norge garanterer for 10 millioner kroner i nødhjelp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag