RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Star Tour kaster seg på klimatoget

Sist oppdatert:
I sommer kan du velge miljøet og la toget ta deg på Syden-ferie.

(SIDE2): Et samarbeid mellom Star Tour og NSB gjør det nå mulig å dra på miljøvennlig chartertur. «Blue Train» er en helt ny reiseform, en nysatsning de kaller togcharter.

Gardasjøen
Første tur går allerede 25. mai i år og første destinasjon er Gardasjøen i Italia. NSB står for togbillettene, mens charterselskapet ordner resten av reisekonseptet – distribusjon, transfer, hotell og service på stedet. Salget starter hos Star Tour onsdag.

- Responsen har vært formidabel. Klimaendringene påvirker folks holdninger til reise, og det må vi forholde oss til, sier Lena Petersson i Star Tour.

Informasjonssjefen støtter seg til en undersøkelse selskapet selv har gjennomført. Her kommer det frem at hele 74 prosent ser på seg selv som miljøengasjerte.

Fem avganger så langt
Første tilbud til de som vil legge igjen litt mindre CO2-utslipp er en av de vakreste delene av Italia. Toget går fra Oslo til Verona, og herfra går det busser ut til byene Garda, Riva del Garda og Bardolini ved Gardasjøen.

- Vi måtte se på selve strekningen først og Gardasjøen passet perfekt. Det blir en helt annen reiseform, hvor sju av ti dager blir på utvalgte hotell.

Reiser man allerede nå i slutten av mai er prisen nede i 3945 kroner. I juni er det fire nye avganger, mens man fortsatt jobber med å få til flere turer i juli. En tid på året da det også er operafestival i Verona.

Store planer for 2008
Turene selges gjennom Star Tour, som sammen med NSB ønsker å utvide tilbudet neste år. Togcharter vil i 2008 inkludere flere destinasjoner rundt Middelhavet, Temaresier og storbyferie.

- Vi i Star Tour tenker strategisk med dette nye samarbeidet. Ved å gjøre det valgfritt om man vil ta tog eller fly, gir vi kundene muligheten til å velge miljøet, presiserer Petersson.

For NSB er det viktig å gjøre selve reisen til en del av ferien. Toget er i tillegg det mest miljømessige alternativet man har av transportmidler.

Hyggelig regnestykke
Informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB kan stolt vise frem et miljøregnestykke som viser med all tydelighet at togturen til Verona slipper ut under halvparten så mye CO2 som en tilsvarende flytur.

Denne charterturen består blant annet av et interrailpass på fem reisedager, fordelt på 10 dager. Dermed kommer man seg opp og ned til Gardasjøen, i tillegg kan man ta seg en dagstur til Venezia.

- Med denne formen for reise når vi helt sikkert nye målgrupper. Dette er Interrail i en organisert form og for mange kan det være trygt å gjøre det som pakketur, sier Wenche Berger, markedssjef for NSBs internasjonale områder.

Les også:

Tog er blitt luksus

Verdens beste togreiser

Redd verden på ferie

Norge får nytt turisttog

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere