RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Star Tour savner kontakt med 41

Sist oppdatert:
Star Tour regner med å ha sine gjenværende gjester i Thailand hjemme innen søndag. 337 nordmenn har enten reist eller er snart på vei, opplyser selskapet, som har 41 navn de ikke har oppnådd kontakt med.

Star Tour har i alt 900 nordiske reisende som ennå befinner seg i området og skal hjem. Senest 5. januar skal alle være fløyet hjem, opplyser Star Tours informasjonssjef Lena Petersson til TV 2 Nettavisen.

- Av 467 nordmenn som Star Tour hadde i området, er 337 nå enten på vei eller vil snart være på vei. Vi savner fortsatt kontakt med 41. De fleste av dem befant seg i i Khao Lak, sier Petersson.

Flere meldte seg i natt
Hun peker på at antallet savnede i løpet av natt til fredag sank fra 76 til 41. Dette er nordmenn som først ble meldt savnet eller døde, men som er kommet til rette og er rapportert å være i god behold.

- Så det er lyspunkter, sier Petersson.

Avslutter Thailand-engasjement
Star Tour avslutter nå sitt engasjement i Sør-Thailand for minst én måned. Alle gjester blir fløyet hjem.

- Det siste flyet som lander inn til Norden lander 5. januar, men vårt mål er å ha alle hjemme 2. januar, sier Petersson.

Blue Village ødelagt
Daglig leder Jørn Kristiansen i Star Tour karakteriserer rednings- og oppfølgingsarbeidet som svært krevende. Ifølge en pressemelding ble det meste av Star Tours eget Blue Village-hotell i det hardt rammede Khao Lak-området ødelagt da flodbølgene veltet inn over kysten av Thailand søndag.

- Det tyngste er tanken på alle barna som forsvunnet. Vår dypeste medfølelse går til alle familier og venner som er rammet av denne ufattelige katastrofen. Det er umulig å finne de riktige ordene, sier Kristiansen ifølge pressemeldingen.

Nasjonal krisetelefon
Sosial- og helsedirektoratet minner om at det er opprettet en nasjonal krisetelefon for alle hjemkomne og pårørende som trenger psykososial støtte. Telefonen har døgnåpen grønt nummer,800 36 303.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere