Startbud: 30 millioner

De gode tidene har kommet til Kunst-Oslo. Denne høsten går kunst med startpris på 30 millioner under hammeren.

23.05.07 13:34

Les NA24 på mobil

Kunst med startpris på 30 millioner kroner skal under hammeren på høstens to auksjoner hos Grev Wedels Plass Auksjoner. Aldri før har kunst for en så høy verdi blitt lagt ut for salg på de to auksjonene.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er de gode tidene, kombinert med stadig høyere kunstpriser, som har lokket selgere til å legge fram såpass mye kunst i høye prisklasser denne gangen. Dermed kan Grev Wedels Plass Auksjoner lokke med det beste utvalget noensinne, sier auksjonarius Hans Richard Elgheim, i en pressemelding.

To av Munchs Madonna-trykk, et hovedverk av Tidemand og et sjeldent Astrup-maleri er blant de viktigste verkene.

Madonna-rekord i fjor
På Munch-auksjonen i fjor ble det satt internasjonal auksjonsrekord for Munch-grafikk da en sjeldent fin versjon av «Madonna» gikk for 5 millioner kroner. I år knyttes det stor interesse rundt de to litografiene «Madonna 1895» og «Madonna 1895/1902».

Klikk på bildet for å forstørre.

Førstnevnte er trykket i svart på grått papir, og er vurdert til 1-1,5 millioner kroner. Den andre er et fargelitografi trykket i svart, rødt og blått på brun bakgrunn, og her ligger vurderingen på mellom 2,5 og 3,5 millioner.

Max Linde dyrest
- Den ekstra store oppmerksomheten som har vært rettet mot Edvard Munchs kunst de siste to årene har bidratt til større etterspørsel og høyere priser. Madonna er selve ikonet i grafikkunsten til Munch, på samme måte som Skrik er ikonet blant hans malerier, påpeker Elgheim.

Det er likevel et annet Munch-utrop som er auksjonens dyreste. De i alt 17 raderingene i mappen «Fra Max Lindes Hus» er vurdert mellom fem og sju millioner kroner. Høsten 1902 bestilte øyelege og Munch-venn Max Linde en grafisk serie med portretter av sin familie og sin vakre eiendom i Lübeck i Tyskland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.