RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Staten får selskap av Sveaas

Staten har fått med seg blant andre Christen Sveaas og DnB NOR i et nytt såkornfond.

Alliance Venture Polaris er ett av fire landsomfattende såkornfond der staten bidrar med et lån på 50 prosent av kapitalen.

NA24 - din næringslivsavis

Nå er tegningen av fondet fullført, og staten har fått med seg den profilerte investoren og finansmannen Christen Sveaas i fondet som har en totalkapital på rundt 340 millioner kroner. Staten bidrar med halvparten, og Sveaas deler regningen på resten med blant andre Statoil, Statkraft, DnB NOR og Hydro.

- I tet internasjonalt
- Vi er nå fullinvestert i vårt første fond der vi mener å ha oppnådd resultater som viser at vi har riktig kompetanse og bakgrunn for å lykkes med tidligfase investeringer. Basert på det vi har prestert og det kjennskap vi har til bransjen, så ligger vi helt i tet internasjonalt, sier Jan-Erik Hæreid i Alliance i en melding.

Alliance ble valgt som forvaltningsmiljø av Innovasjon Norge i mai og Venture Polaris-fondet er ett av fire landsomfattende såkornfond hvor staten bidrar med halvparten av kapitalen.

Fondet vil investere i teknologibedrifter i en tidlig fase med fokus på IKT og aktivt bidra til å utvikle selskapene internasjonalt.

50 milliarder tilgjengelig
I tillegg til de store, industrielle og finansielle investorene er en rekke private investorer med på spleiselaget. Blant andre REC-gründer Reidar Langmo. Over ti prosent av kapitalen kommer også fra USA.

Ventureselskaper og investorer har nærmere 50 milliarder kroner tilgjengelig. Ifølge Teknisk Ukeblad viser en fersk undersøkelse at norskutviklet teknologi er det mest interessante å investere i. Totalt ble det investert drøyt to milliarder kroner i første halvår i norske ventureprosjekter.

Alliance Venture ble startet i 2001 og har ni bedrifter i sitt første fond, hvorav to allerede er solgt til internasjonale aktører - Net4Call til Oracle, og Falanx til ARM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere