Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Staten med nytt tilbud i jordbruksforhandlingene

ÅRETS OPPGJØR: Representanter for Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag kom fredag 8. mai til Landbruksdepartementet for å varsle om de vil gå i forhandlinger med staten om årets jordbruksoppgjør. På bildet Bondelagets leder Lars Petter Bartnes (i midten), leder for Norsk Bonde- og Småbrukarlag Merete Furuberg (t.h) og Leif Forsell (t.v), som er statens forhandlingsleder.
ÅRETS OPPGJØR: Representanter for Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag kom fredag 8. mai til Landbruksdepartementet for å varsle om de vil gå i forhandlinger med staten om årets jordbruksoppgjør. På bildet Bondelagets leder Lars Petter Bartnes (i midten), leder for Norsk Bonde- og Småbrukarlag Merete Furuberg (t.h) og Leif Forsell (t.v), som er statens forhandlingsleder. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det nye tilbudet ble lagt fram klokka 20 torsdag kveld.

Staten har økt sitt tilbud i jordbruksforhandlingene til 295 millioner kroner. Bøndene har krevd 950 millioner.

Det nye tilbudet fra staten ble lagt fram klokka 20 torsdag kveld. Det utgjør en gjennomsnittlig inntektsøkning på 3,1 prosent i 2016.

– Dette tilbudet er grunnlag for en sluttløsning. Jeg har tro på at oppgjøret kommer i havn i morgen, sier statens forhandlingsleder Leif Forsell til NTB.

Tilbudet fra staten var på 90 millioner da staten innledet forhandlinger med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag sist lørdag. Bøndene har frist til fredag klokka 10 på å svare på det nye tilbudet, opplyser Forsell.

– Vi kom i kveld til et punkt i forhandlingene der vi mente det var riktig tidspunkt å legge fram et nytt tilbud. Stemningen mellom partene i kveld har vært spent og alvorlig, sier Forsell.

– Det er positivt at staten legger fram et nytt tilbud. Vi skal vurdere dette og gi tilbakemelding til staten i morgen, sier Merete Furuberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag torsdag kveld.

– Vi tar med oss det reviderte forslaget og skal gå grundig gjennom det og gi en tilbakemelding i morgen, sier bondelagets forhandlingsleder Lars Petter Bartnes til NRK. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!