*Nettavisen* Nyheter.

Staten med nytt tilbud i jordbruksforhandlingene

ÅRETS OPPGJØR: Representanter for Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag kom fredag 8. mai til Landbruksdepartementet for å varsle om de vil gå i forhandlinger med staten om årets jordbruksoppgjør. På bildet Bondelagets leder Lars Petter Bartnes (i midten), leder for Norsk Bonde- og Småbrukarlag Merete Furuberg (t.h) og Leif Forsell (t.v), som er statens forhandlingsleder. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Det nye tilbudet ble lagt fram klokka 20 torsdag kveld.

14.05.15 22:00

Staten har økt sitt tilbud i jordbruksforhandlingene til 295 millioner kroner. Bøndene har krevd 950 millioner.

Det nye tilbudet fra staten ble lagt fram klokka 20 torsdag kveld. Det utgjør en gjennomsnittlig inntektsøkning på 3,1 prosent i 2016.

– Dette tilbudet er grunnlag for en sluttløsning. Jeg har tro på at oppgjøret kommer i havn i morgen, sier statens forhandlingsleder Leif Forsell til NTB.

Tilbudet fra staten var på 90 millioner da staten innledet forhandlinger med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag sist lørdag. Bøndene har frist til fredag klokka 10 på å svare på det nye tilbudet, opplyser Forsell.

– Vi kom i kveld til et punkt i forhandlingene der vi mente det var riktig tidspunkt å legge fram et nytt tilbud. Stemningen mellom partene i kveld har vært spent og alvorlig, sier Forsell.

– Det er positivt at staten legger fram et nytt tilbud. Vi skal vurdere dette og gi tilbakemelding til staten i morgen, sier Merete Furuberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag torsdag kveld.

– Vi tar med oss det reviderte forslaget og skal gå grundig gjennom det og gi en tilbakemelding i morgen, sier bondelagets forhandlingsleder Lars Petter Bartnes til NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag