RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statens naturoppsyn finner ikke ulv

Sist oppdatert:
Statens naturoppsyn finner ikke den omstridte svenske Galven-tispa og må derfor utsette flyttingen av ulven på ubestemt tid.

Tispa skulle etter planen ha vært radiomerket for rundt to uker siden og flyttet fra sauebeitene vest for Glomma og inn i forvaltningsområdet for ulv i Kongsvinger kommune på østsiden av elva. Men tross iherdig innsats fra en større gruppe som har forsøkt å spore opp ulven i snart tre uker, har de ikke klart å finne dyret.

Galven-tispa ble i fjor sommer anklaget for å stå bak drap på et større antall sauer.

Heller ikke radiomerkingen av seks andre ulver i revirene Osdalen, Julussa og Kynna har gått etter planen, skriver Nationen.

- Så langt er det kun hannen i Osdal-flokken som er påsatt ny radiosender. Det skjedde for halvannen uke siden, sier seniorrådgiver Knut Morten Vangen i Direktoratet for naturforvaltning (DN).

Galven-tispa må merkes på nytt fordi radiosenderne hun er utstyrt med nå trolig er helt ute av drift på grunn av batterienes begrensede levetid. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere