RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-planer opprører ansatte

Stavanger (NTB): Å ha oljetradere i Stavanger er svært viktig for norsk sokkel, mener konserntillitsvalgt Bjørn Asle Teige i Statoil.

Fagforeningslederen forteller til Stavanger Aftenblad at han får sterke reaksjoner fra ansatte på alt som skjer i selskapet.

Statoil vurderer nå om de to kontorene for råoljehandel i Europa skal slås sammen. Det nye kontoret havner enten i London eller Stavanger, opplyste informasjonssjef Morten Eek i Statoil til avisen tirsdag.

Ansatte i oljeselskapet har imidlertid fått det inntrykket av at prosessen peker mot at London blir valgt framfor Stavanger. Leder Bjørn Asle Teige i YS i Statoil tror mange ikke helt skjønner hvor alvorlig det vil være hvis oljetraderne flyttes fra Stavanger til London.

- Kontoret i Stavanger er størst og best på oljehandel i Europa. De ansatte har en tett dialog med plattformene og bestemmer hvor tankbåtene skal gå. Så saken handler ikke om at noen få stillinger skal flyttes, men at viktig kompetanse kan bli borte. Dette fagmiljøet er blitt bygget opp over flere tiår, sier Teige.

Fagforeningslederen mener at det ikke bare er å flytte stillingene innen oljetrading til London. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere