RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil tar selvkritikk

Sist oppdatert:
Statoil medgir at selskapet ikke klarte å leve opp til egne mål da den ukontrollerte gasslekkasjen skjedde på Snorre A i november.

- Sikker drift er en forutsetning for all vår virksomhet. Vår gransking viser at vi ikke har klart å leve opp til våre egne mål. Vi må lære av hendelsen og tar tak i arbeidsprosesser og styringssystemene i Snorre for å unngå en lignende situasjon i fremtiden, sier konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge, Terje Overvik i en melding fra Statoil.

Statoil har nå avsluttet sin gransking av den ukontrollerte brønnsituasjonen på Snorre A-plattformen i Nordsjøen 28. november i fjor.

Den direkte årsaken til gasslekkasjen var at det oppstod en sugeeffekt hvor gass ble trukket inn i brønnen fra reservoaret da et ekstra foringsrør ble trukket ut. Gassen strømmet videre ut via en slitasjeskade i et utenforliggende foringsrør og ut i formasjonen til havbunnen.

I granskingsrapporten blir det konkludert med at de bakenforliggende årsakene til hendelsen var utilstrekkelig planlegging og forståelse for risiko, samt manglende etterlevelse av styrende dokumentasjon. Potensialet i hendelsen lå i gassvolumene som lekket ut og som kunne blitt antent, ifølge Statoil.

- Vi treffer nå de nødvendige tiltak for å styrke og følge opp brønn- og boreaktiviteten i Snorre. Vi skal sikre tilstrekkelig oppmerksomhet mot styrende dokumentasjon og beste praksis i bore- og brønnoperasjonene, sier Overvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere