*Nettavisen* Nyheter.

Statoil-tillegg kan bli politisak

Skattemyndighetene er nå i gang med gransking av Statoil-ansattes ureglementære utlenlandstillegg. Avdekker de graverende forhold, vil politiet bli koblet inn.

08.01.04 22:21

I går startet skattemyndigetene gransking av de urettmessige utbetalingene av utestasjoneringstillegg til ansatte i internasjonal avdeling i Statoil, melder TV 2 Nyhetene.

Fire revisorer og advokater fra Sentralskattekontoret for utenlandssaker og Fylkesskattekontoret i Rogaland er nå i gang med kontrollen.

- Intern sak

27. november i fjor trodde Statoil-ledelsen at de var ferdige med denne saken.

Konstituert konsernsjef Inge K. Hansen regnet ikke med skattemyndighetenes interesse, etter at interngranskingen konkluderte med at fem direktører skulle få skriftlig refs og måtte betale tilbake penger de hadde trikset til seg.

- Er det aktuelt at skattemyndighetene kommer til å se på dette, spurte TV 2 den gang.

- Dette er kun en intern Statoil-sak, svarte Hansen.

Politisak

Men direktør for Sentralskattekontoret, Kjell Egil Førsund, sier til TV 2 Nyhetene at de nå har krevd utlevert dokumentasjon for samtlige ansatte i internasjonal avdeling som har mottatt utestasjoneringstillegg.

- Vi regner med at de urettmessige utbetalingene gjelder langt flere enn de fem som fikk refs, sier Førsund.

Han sier at de ikke aner hva resultatet av kontrollen vil bli, men at saken er så interessant at skattemyndighetene ikke kunne la være å gå nærmere inn i den. Om nødvendig vil de også hente informasjon fra utenlandske skattemyndigheter om hver enkelt Statoil-ansatt som granskes.

Førsund sier at konklusjonen ikke vil være klar før om tidligst en måned. Hvis de finner graverende skattemessige overtramp, vil saken bli oversendt politiet. Mindre brudd på skattelovgivningen kan resultere i straffeskatt for dem det gjelder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.