Gå til sidens hovedinnhold

Statsministerjobben frister Erna

Erna Solberg er favoritt til å ta over som Høyre-leder etter at Jan Petersen i går varslet at han vil gi seg. Nå sier Solberg at også statsministerjobben frister.

Det har vært en hektisk dag for Erna Solberg etter at hun i går kveld seilte opp som soleklar favoritt til å bli ny Høyre-leder.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Tror du Solberg vil bli en god statsminister?
Ja, definitivt
Nei, jeg har mine tvil
Vet ikke

Se resultat

- Mye ansvar
I kveld ser hun enda lengre inn i fremtiden, smigret av all den rosende omtalen hun har fått. Solberg bekrefter at en Høyre-leder også bør være statsministerkandidat.

- Jeg tror ingen er moden for å være statsminister eller partileder før tiden kommer, det er noe man faktisk vokser seg til, sier Solberg til TV 2.

- Frister en sånn tittel?

- Det er kjempemye ansvar, men det vil være dumt av en som er politisk interessert og aktiv å si at det ikke frister å være leder eller statsminister en gang, men begge deler er et godt stykke frem til at det er realiteter, sier Solberg.

Gro ingen målestokk
Det er ingen tvil om at Erna Solberg har store ambisjoner dersom hun i mai blir valgt til ny Høyre-leder.

- Man har kanskje trodd at Gro har vært unik, Gro var en veldig dyktig politisk leder i Norge, men jeg opplever ikke henne som noen målestokk. Uansett hvem som blir neste kvinnelige statsminister, så skal skal finne sin form, om det skulle være noen fra Høyre, om det skulle være meg eller andre, sier Solberg til TV 2.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut