RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsrådbarn snek i barnehagekø

Til skyhøy pris har Statsministerens kontor sikret barna til flere statsråder plass i barnehage.

Ettersom helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad er registrert bosatt i Hedmark og utviklingsminister Erik Solheim fikk avslag på barnehageplass, har Statsministerens kontor sikret plasser til statsrådenes barn fra høsten via en kontroversiell ordning, skriver Dagbladet.

Ifølge loven skal ingen betale mer enn 2250 kroner for plass i barnehager, men ifølge avtalen mellom barnehagen og Statsministerens kontor betaler Solheim og Brustad 6600 kroner hver i måneden for plassene.

Nå anklager Private Barnehagers landsforbund regjeringen for å bryte loven og undergrave egne løfter om makspris i barnehagene.

- Statsministerens kontor har kjøpt seg foran andre i barnehagekøene. Siden statsrådenes selv må betale, ender de opp med å bryte loven om makspris, sier forbundets advokat, Espen Rokkan til avisen.

Jens Stoltenbergs stabssjef, Lars Erik Flatø, sier til avisen at de har forelagt saken for Kunnskapsdepartementet med spørsmål om praksisen er i strid med forskriften om foreldrebetaling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere