*Nettavisen* Nyheter.

Statsråden fløy Norwegian

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Samferdselsminister Liv Signe Naversete (Sp) hadde til alt hell bestilt billetter på Norwegian i dag.

Navarsete hadde en rekke møter om problemene i norsk luftfart i Bodø i går, men slapp i motsetning til flere titusener av andre flypassasjerer unna SAS-kaoset da hun skulle fly tilbake til Oslo.

Samferdselsministeren hadde tilfeldigvis booket seg inn på Norwegian, og kunne dermed stille på et planlagt møte på Gardermoen i dag.

Det interne møtet i departementet på morgenen ble lagt til Gardermoen fordi statsråden senere i dag skal holde et foredrag ved anleggsdagene på Gardermoen.

Dyrt privatfly
Mens Navarsete fløy på lavpris med Norwegian, førte flykaoset til at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) måtte bestille et dyrt privatfly til Berlin i dag, skriver VG.

Gahr Støre skal blant annet møte den tyske utenriksministeren, og har med seg en delegasjon på fem personer fra DU.

Bare utenriksministerens flyreise blir 14.000 kroner dyrere enn med vanlig rutefly.

Ingen møter med SAS
Statsminister Jens Stoltenberg har bedt samferdselsministeren finne ut hva Regjeringen kan gjøre for å finne en løsning på den opphetede konflikten i SAS. Han vil ha slutt på den interne krigen mellom ledelsen i selskapet og pilotene, som har rammet passasjerene hardt i flere dager.

Navarsete har ingen planer om å møte noen av partene i dag, opplyser Samferdselsepartementet.

Det er foreløpig ikke vært mulig å få noen kommentar fra statsråden på om hun har noen virkemidler hun vil sette inn for å prøve og få slutt på den akutte krisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.