RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søte «Silje» lurer eldre

(Illustrasjon)
Hun er søt og elskverdig, og trenger penger. I dag får politiet flere anmeldelser fra eldre som er blitt lurt av vestlandsjenten.

(iBergen.no) En ung kvinne har mellom 6. og 18. mars oppsøkt kvinner i eldreboliger og eldresentre. Under besøkene har hun fått med seg lommebøker eller penger, uten at kvinnene har merket det før hun har forduftet.

- Hun er blek i huden og ser ordentlig og velstelt ut. Kvinnen har ikke på noen måte vært truende. Hun har tvert i mot vært svært elskverdig og rolig. Hun har vekket sympati hos kvinnene, sier politioverbetjent Doksæter ved Sentrum politistasjon til iBergen.no.

- Det er kommet inn seks anmeldelser, men allerede nå onsdag morgen er det kommet inn flere anmeldelser. Politiet vet om mange, mange flere eldre som er blitt lurt. For oss er det viktig å få understreket at "Silje" ikke er truende. Hun kommer seg inn til de eldre på en elskverdig og tilsynelatende troverdig måte, sier Doksæter.

Politiet gjennomførte i går en bildekonfrontasjon uten suksess. Kvinnen har ved flere tilfeller utgitt seg for å være fra hjemmesykepleien. Blant annet skjedde dette da hun oppsøkte sitt eldste offer, en 98-åring. I følge Doksæter har hun til og med gått i kjøleskapet og hentet medisiner til en av kvinnene.

Til nå skal hun ha oppsøkt seks kvinner, og politiet er i følge avisen sikre på at det dreier seg om samme kvinne i alle sakene. På det meste skal hun ha fått med seg mellom 3000 og 4000 kroner. Til sammen er det snakk om rundt 7000 kroner.

Politiet ser alvorlig på saken, og går nå ut og advarer mot å slippe inn fremmede før de har vist legitimasjon. De er også svært interessert i tips fra publikum

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere