Steensnæs fikk protest-kake

Foto: Hedda Flatø (Nettavisen)

REGJERINGSKVARTALET (TV 2 Nettavisen): Natur og Ungdom benyttet Regjeringens toårsdag til å oppfordre olje- og energiminister Einar Steensnæs om å la oljen i Barentshavet ligge i fred.

18.10.03 21:17

Regjeringen vurderer å åpne for olje -og gassutvinning i Barentshavet. Utredningen om Lofoten-Barentshavet (ULB) har høstet storm fra miljøorganisasjoner.

- Jeg er like opptatt av dette som dere, og lover at saken skal få en grundig behandling, sa olje- og energiministeren etter å ha takket for spesiallaget bursdagssang, kake og et kort med hilsen fra miljøbevegelsen i 36 land som krever at han skal si nei til oljeboring i Barentshavet.

- KrF avgjør
Lederen i Natur og Ungdom, Ane Hansdatter Kismul, sier organisasjonen benytter enhver anledning til å be KrF stå fast ved sitt standpunkt fra Sem-erklæringen om at olje og gass ikke skal utvinnes i Barentshavet. .

- Vi etterlyser tydelighet fra KrF. Venstre har vært krystallklare på at de er imot utbygging, mens Høyre har gått i mot Venstre. Det er KrF som avgjør saken. Tar ikke de et standpunkt, får Høyre bestemme, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Skryter av NU
Under markeringen lørdag ettermiddag avslørte Steensnæs ingen ting om KrFs standpunkt. Men han skrøt av ungdommenes engasjement.

Andre organisasjoners oppførsel den siste tiden er han ikke like fornøyd med. Bellona og andre organisasjoner har beskyldt ham for å være «i lomma på oljevirksomheten».

- Urettferdige beskyldninger
- Beskyldninger om at jeg skal ha manipulert rapporter og underslått informasjon setter meg rett og slett i dårlig humør. Vi har lagt betydelig vekte på åpenhet i denne prosessen. Dere i Natur og Ungdom har fått se alle tilgjengelige dokumenter, til og med e-mailene mine, understreket han.

Så gikk ministeren inn i regjeringsblokka igjen, til tonene av miljøaktivister som sang ”Ja må den ligge, ja må den ligge, ja må den ligge uti hundrede år”¿

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.