*Nettavisen* Nyheter.

Steil esel-krangel om blindehets

Det har brutt ut en intens krangel mellom FpU og Sp om Erlend Wiborg faktisk viste en eselplakat mens en blind Sp-politiker snakket under en skoledebatt.

04.09.03 17:27

Sp-leder Åslaug Haga (bildet) er rasende på Frp og Carl I. Hagen. Hun mener at en representant fra Fremskrittspartiets Ungdom holdt opp et bilde av et esel mens blinde Per Inge Bjerknes snakket på skoledebatten ved Greåker videregående.

Haga sier at en slik oppførsel er uakseptabel, og krever at Hagen skal be om unnskyldning.

- Synd på Wiborg

Fpu hevder på sin side at Wiborg ikke holdt opp plakaten mens Bjerknes snakket.

- Kritikken er urettferdig. Wiborg viste plakaten mens en AUF-er pratet, sier generalsekretær Kai-Morten Terning i Fpu, som synes litt synd på Wiborg.

- Denne kritikken stemmer ikke. Sp-representanten fikk ikke med seg hva som egentlig skjedde, for han er jo blind. Han registrerte at noen lo, men det kan ha vært av andre grunner enn plakaten, sier Terning til TV 2 Nettavisen.

- Men hører et bilde av et esel hjemme i en skoledebatt, uansett om de andre politikerne som snakker er blinde eller ikke?

- Det er opp til hver enkelt representant hva de vil gjøre. Mange har et eget opplegg, og kjører litt forskjellige show.

- Er det ikke litt merkelig at Frp, som presenterer seg som et ”lov og orden”-parti, lager så mye bråk på skoledebattene?

- Jeg synes det er positivt at det er litt temperatur på møtene. Wiborg fikk skryt i en lokal avis som var til stede på møtet fordi elevene husket hva han hadde sagt og gjort. Det kan fort bli litt kjedelig.

Trygg på påstandene

Per Inge Bjerknes sier på sin side at han føler seg trygg på at informasjonen som han har fått om at Wiborg viste en eselplakat mens også han snakket, er korrekte.

- Jeg har naturligvis ikke sett det selv, men jeg har snakket med såpass mange som sier at Wiborg viste plakaten at jeg føler meg veldig trygg på at det stemmer, sier Bjerknes til TV 2 Nettavisen.

Ønsker også unnskyldning

Han synes det er helt på sin plass at Sp-lederen krever en unnskyldning av Carl I. Hagen.

- Et krav om en unnskylding er i aller høyeste grad berettiget, sier Bjerknes, som understreker at det er positivt at media setter søkelys på sirkuset som etter hvert har utviklet seg rundt skoledebattene.

- Fpu har helt klart krysset noen grenser under årets skoledebatter. Det er ikke god folkeskikk å vise eselbilder mens noen prater, og det er ekstra ille når de gjør det mens jeg prater siden jeg ikke ser det og kan forsvare meg. Fpu bør tenke over hvilken signaleffekt dette har blant ungdom, politikere skal tross alt være rollemodeller, sier Bjerknes som er leder i Østfold Senterpartiungdom, og står på 3. plass på fylkeslista i fylket.

Les også:

Haga krever unnskyldning av Hagen

Lei av flåsete skoledebatter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.