*Nettavisen* Nyheter.

Steinblokk knuste bil

Fire personer ble sendt til sykehus etter et steinras på E39 ved Orkanger. To personer satt fastklemt under en stor steinblokk.

07.12.04 21:37

- Fire personer er sendt til sykehus. To av dem satt fastklemt under en steinblokk, men er nå tatt ut, sier leder for operasjonssentralen i Sør-Trøndelag, Jan Klyver, til TV 2 Nettavisen.

Det var to menn i henholdsvis 30- og 40-årsalderen som satt fastklemt. Den ene av dem er alvorlig skadd, men begge er sendt med ambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim.

- De to andre, en 29 år gammel kvinne og et barn i 5-6-årsalderen, er sendt til sykehuset i Orkanger, sier Klyver. Barnet skal etter det TV 2 får opplyst, være uskadd.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Bilen ble kastet rundt
Redningspersonell har jobbet på spreng med å få løs steinen som lå over de to bilene som ble tatt av raset i Sør-Trøndelag, en kassebil og en firehjulstrekker.

- Det var en stor steinblokk som traff panseret på den ene bilen, slik at den ble kastet rundt og traff en bil som kom imot. De som fikk steinen oppå seg, hadde utrolig flaks, sier Klyver til TV 2 Nettavisen.

Ulykkesstedet er om lag en kilometer fra bomstasjonen ved Orkanger, på vei mot Trondheim.

Firhjulstrekkeren gikk rundt og ble liggende med taket mot autovernet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Geologer sjekker rasfaren
Meldingen om raset kom klokken 11.11 tirsdag. Det er uvisst hvor stor trafikken var i området da steinspranget kom nedover den bratte skråningen langs europaveien, men ifølge politiet er det vanligvis mye trafikk på veien.

Statens vegvesen opplyser at E 39 er stengt i begge retninger mellom Viggja og Orkanger.

- Det har oppstått store køer i begge ender av ulykkesstedet. Vi har nå begynt omkjøring via Lisbethsæter, sier Klyver.

Han sier at rasfaren ennå ikke er vurdert som over.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tv 2

- Geologer vurderer nå rasfaren, og hvis de finner det forsvarlig, vil veien bli ryddet og åpnet igjen ganske snart. Men vi har ikke fått noen tilbakemelding ennå, sier Klyver.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, pågår det for tiden veiarbeid på strekningen hvor raset skjedde. Det skal også ha regnet mye i området den siste tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.