RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steinfeld får kjeft av Polen

Sist oppdatert:
Et par setninger om jødehat og nazisme i Polen har gjort polakkene rasende. NRK-kjendisen blir nedlesset av epost, men sier han har sitt på det tørre.

Det er Hans-Wilhelm Steinfelds debattartikkel «Jødehatet – den sorte flekk i polsk historie» i Aftenposten, samt hans kommentarer under et nettmøte på NRKs nettsider 26. november i fjor polakkene tar så sterk avstand fra.

Påstandene passer polakkene dårlig – dagen før 60-års markeringen av frigjøringen av den konsentrasjonsleiren Auschwitz.

- Jeg skriver verken av Polen er et nazireir eller at polakker flest er nazister. Jeg bare minner om at det er et dystert element av antisemittisme i polsk historie, sier Steinfeld til VG. Han mener det er patetisk at det blir så mye bråk rundt en liten setning

Etter at flere polske aviser har skrevet om Steinfeld, har han mottatt over 500 mer eller mindre sinte brev i epostkassen.

Bråket rundt artikkelen kommer ubeleilig for statsminister Kjell Magne Bondevik og kronprins Haakon. De to skal representere Norge under Auschwitz-markeringen torsdag, og vil etter alt å dømme får stor oppmerksomhet fra polsk presse. Flere medier har varslet at de vil konfrontere Bondevik med Steinfelds påstander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere